SEVR Finance

SEVR_logo_WHITE

Interim CFO – Därför behöver du denna kompetens

En interim CFO är kort och gott en slags CFO-vikarie som kan leda ett bolags finanser och ekonomi i tider av förändringar, omvandlingar och förvärv.

Denna person kan även ta sig an tuffare utmaningar såsom kriser vid randen på konkurs och nedskärningar. Men de kan också tillfälligt ersätta ordinarie ekonomichefer om det så krävs. Fördelen med denna yrkesgrupp är även att de ofta är otroligt skickliga ledare, vilket gör att du som t.ex. är VD eller chef får ett fantastiskt bollplank i verksamheten. 

Interim CFO konsult företag

Vad gör en interim CFO i sitt yrke?

Hur lång erfarenhet bör en sådan här människa ha för att göra ett bra jobb kanske du undrar? En Interim CFO bör ofta ha åtminstone 15 års erfarenhet av att hantera och leda operativa förändringar i olika företag och branscher.

Det är även en stor fördel om personen arbetat i internationella sammanhang. Denna roll  kräver dessutom en extraordinärt djup förståelse för finans. Detta involverar alltifrån från redovisning, rapportering, till affärsförvaltning, finansförvaltning och exekution av strategier.

Det är en stor vinning för ert bolag om den interim CFO ni tar in även har hjälpt bolag att noteras på börsen. Likaså är det en fördel om personen vet hur man tar sig igenom ett förvärv eller ett större uppköp.

Är du intresserad av att ta in en CFO? 

Vi på SEVR Finance kan hjälpa dig att hitta en finanschef som faktiskt levererar direkt från första arbetsdagen. Ett bolags ekonomiska kriser eller större finansiella omstruktureringar kräver en person som jobbat med ekonomi i alla dess former. Det kan vi hjälpa dig med.

interim CFO finanschef

Har vi din nästa interim CFO? Hör av dig!

Har vi din nästa interim CFO? Hör av dig!

Oavsett om du är här för att hyra en ekonomichef eller ta en kaffe så välkomnar vi dig med öppna armar. Vi älskar att träffa våra vänner – gärna i det verkliga livet, men ibland har vi mycket roliga och spännande saker för oss – då kan du alltid skriva någon rad eller två så återkommer vi blixtsnabbt.

+46 721 746 671
hello@sevrfinance.se

Kungsportsavenyn 21, 411 36 Göteborg
Katarinavägen 15, 116 45 Stockholm
Storgatan 25, 831 30 Östersund