SEVR Finance

SEVR_logo_WHITE

Financial Controller – så kan det hjälpa ditt företag

Alla företag har sitt sätt att arbeta, en egen arbetskultur och egna unika mål. Kanske är ditt företag relativt nytt, i en tillväxtfas eller redan väletablerat. Oavsett situation kan en Financial Controller hjälpa på vägen mot framgång. 

SEVR Finance är en modern interimsbyrå med syftet att lösa både kortsiktiga och långsiktiga mål inom bland annat finans, ekonomi och redovisning med hjälp av interimlösningar. Vi vet vikten av en Financial Controller och hos oss kan du hitta rätt kompetens för ditt företag.

Vad är en Financial Controller?

En Financial Controller har en rad olika ansvarsområden inom företagets finansiella funktioner. Några av dessa är:

  • Ansvar över den dagliga verksamheten i förhållande till redovisning och övergripande frågor rörande företagets finanser. 
  • Ledningsansvar över ekonomistyrnings- och redovisningsfunktionen.
  • Säkerställer bokslut och rapporter.
  • Granskar driftskostnader och försöker förbättra lönsamheten.

Två huvudsakliga områden för en Financial Controller är bokföring och att säkerställa att data stämmer. Rollen som Financial Controller är en ledande roll. Personen har ofta ett nära samarbete med företagets CFO och behöver vara en god projektledare. En Financial Controller har således både erfarenhet och kompetens inom bokföring, skattefrågor och andra frågor som rör företagets finanser. Samtidigt som personen också har tydliga ledaregenskaper. 

interimlösningar financial controller

När behövs en Financial Controller?

När företag växer så utökas även ansvarsområden. Ditt företag kanske har utvecklats både till inkomst och möjlighet att etablera sig. Plötsligt ökar möjligheterna, men också vikten av rätt kompetens på rätt plats.

En Financial Controller är expert på att navigera inom den finansiella världen, något som kan ta ditt företag från ett växande företag till ett framgångsrikt företag. 

En Financial Controller har många funktioner som kan hjälpa ditt företag. Delvis kan personen vägleda affärsbesult, men också hjälpa företaget att spara pengar.

Genom att garantera redovisnings noggrannhet blir en Financial Controller en nyckelspelare för ditt företags ekonomi. Med en bakgrund inom redovisning och ett öga för detaljer kan en Financial Controller föra korrekta register och hålla koll på ditt företags transaktioner.

Det betyder att du inte behöver oroa dig för att några inkommande eller utgående betalningar glider mellan stolarna, vilket resulterar i förseningsavgifter, straffavgifter eller skulder.

Det säkerställer också en stressfri upplevelse och gör att du kan fokusera på annat.

Financial controller

Säg hej och låt oss hjälpa dig!

Säg hej och låt oss hjälpa dig!

Vi älskar att träffa våra vänner – gärna i det verkliga livet, men ibland har vi mycket roliga och spännande saker för oss – då kan du alltid skriva någon rad eller två så återkommer vi blixtsnabbt.

+46 721 746 671
hello@sevrfinance.se

Kungsportsavenyn 21, 411 36 Göteborg
Katarinavägen 15, 116 45 Stockholm
Storgatan 25, 831 30 Östersund